Støttemur i betong og granitt

Handle direkte i vår nettbutikk raskt enkelt og billig. Vi leverer støttemur i betong og naturstein

Hva er en støttemur?

En støttemur er en mur som brukes for å støtte masser sideveis slik at den kan holdes på forskjellige nivåer på de to sidene av den.

Hvorfor bruke mur

Formålet er i hovedsak til å holde masser og ta opp trykkbelastning. For å skille områder fra hverandre.

Hvordan beregne mengde

Vi har utviklet en murkalkulator som gjør det enkelt å beregne mengde. Du taster inn lengde, høyde og eventuelt hjørne så vil kalkulatoren beregne hvor mye du trenger for hver enkelt prosjekt med ett klikk. Lettere kan det ikke bli!

Gå til murkalkulator

kubbemur

Hvordan sette opp en støttemur

Å sette opp en mur selv trenger ikke å være allverdens komplisert.

Fremgangsmåten i korte trekk er at en må grave en renne og fylle denne med drenerende masse. Når dette er gjort avrettes rennen med enten å støpe, bruk av sålebjelke eller settesand. Så settes første rad. Etterhvert som man jobber seg oppover i skift bakfylles det med drenerende singel.

Gå til monteringsanvisning betongmur

Gå til monteringsanvisning granittmur

mini2

Høye murer

Murer over 1 meter defineres som en høy mur. Skal du bygge over 1 meter bør du bruke geonett/jordarmeringsnett for å forankre muren i bakfyllingen. Dette nettet festes mellom skiftene i muren og rulles ut horisontalt bakover i massene. Drenerende masse fylles deretter i nettet slik at dette holdes på plass. Du finner geonett / jordarmeringsnett i vår nettbutikk under tilhørende produkter på det aktuelle mur produktet.
splittblokk

Støttemur betong

Fordelen med å bruke mur i betong er at vekten pr. blokk er mye lavere enn bruk av naturstein. Dette gjør at arbeidet kan gjøres uten bruk av maskin. De aller fleste betong murene er veldig enkle å sette opp med ett rikt utvalg av tilbehørsprodukter som bue stein, hjørne stein og toppstein.
murblokk

Naturstein

Fordelen med å bruke naturstein, er at naturstein er bestandig. Det vil si at naturstein holder seg bedre over tid enn betongprodukter. Betongprodukter blir mer preget av vær og vind enn det naturstein gjør. Naturstein er dekorativt og passer godt sammen med norsk natur. Ulempen med naturstein er at murblokkene ofte veier mer som gjør at en må bruke maskin for å sette muren opp.

Generelt

Variert utvalg av murprodukter

Vi tilbyr et bredt spekter av støttemurer i betong, inkludert populære varianter som Asak Ministøttemur, Herregårdmur, Kubbemur, og mye mer. For de som foretrekker naturstein, har vi både Jondal naturstein og granitt mur fra Larvik, Kina og India i vårt sortement.

Funksjonalitet

Våre støttemurer er designet for forskjellige formål, fra små pyntemurer til større strukturer som skal holde store masser og takle betydelig trykkbelastning. De forskjellige typene er konstruert med tanke på både funksjonalitet og estetikk, og de fleste typene heller innover i terrenget, hvilende på massene som ligger bak, mens noen fungerer som frittstående strukturer.

Muligheter

Med våre støttemurer er det kun fantasien som setter grenser. Fra trapper og kantstein til blomsterbed, utegrill peis og utekjøkken, kan våre murer tilpasses ulike bruksområder og designideer. For prosjekter over 1 meter anbefales ekstra tiltak som jordarmeringsnett for å sikre stabilitet.

Fleksibilitet

Mange av våre betongmurer kommer som komplette løsninger, inkludert halvstein, ende, hjørne, skråavslutning og sålebjelke, og for mindre prosjekter kan firkantete betongblokker være et ideelt valg. Våre støttemurer i betong kommer også i forskjellige farger, slik at du kan velge en som passer til ditt uteområdet.

Produsenter

Steinhandel.no er stolte forhandlere av støttemurer fra anerkjente produsenter som Asak, Benders, Multiblokk og Nobi. Vi sikrer høy kvalitet og pålitelighet i våre produkter, slik at du kan være trygg på at ditt utendørsprosjekt blir vellykket.

Realiser din visjon for et vakkert og funksjonelt utemiljø med støttemurer fra Steinhandel.no. Besøk vår nettbutikk i dag og oppdag det store utvalget av murprodukter til rimelige priser.

Velg lokasjon
for å se utvalg og priser for ditt bosted
Oslo/Akershus
Oslo, Bærum, Lillestrøm, Drøbak
Buskerud
Drammen, Hønefoss, Hokksund, Kongsberg
Agder
Kristiansand, Mandal, Arendal, Grimstad
Rogaland
Stavanger, Sandnes, Bryne, Egersund, Haugesund
Hordaland
Bergen, Askøy, Os, Arna
Trøndelag
Trondheim, Stjørdal, Steinkjer, Oppdal
Østfold
Fredrikstad, Sarpsborg, Halden, Moss
Vestfold og Telemark
Sandefjord, Tønsberg, Horten, Larvik
Innlandet
Gjøvik, Lillehammer, Hamar, Elverum, Kongsvinger
 
 
 
Handlekurv