Støttemur i betong og granitt

Handle direkte i vår nettbutikk raskt enkelt og billig. Vi leverer både støttemur i betong og granittmur

Hva er en støttemur

En støttemur er en mur som brukes for å støtte masser sideveis slik at den kan holdes på forskjellige nivåer på de to sidene av den.

Hvorfor bruke mur

Formålet er i hovedsak til å holde masser og ta opp trykkbelastning. For å skille områder fra hverandre.
støttemur 1
Inspirasjon
Vi har samlet alle murtypene i vårt sortement i en enkel bildeviser. Bildeviseren viser høyoppløselige bilder slik at du får ett godt inntrykk av de forskjellige murproduktene.

Gå til inspirasjonsverktøyet

murblokk 4
Hvordan sette opp en støttemur
Å sette opp en mur selv trenger ikke å være allverdens komplisert.

Fremgangsmåten i korte trekk er at en må grave en renne og fylle denne med drenerende masse. Når dette er gjort avrettes rennen med enten å støpe, bruk av sålebjelke eller settesand. Så settes første rad. Etterhvert som man jobber seg oppover i skift bakfylles det med drenerende singel.

Gå til monteringsanvisning betongmur

Gå til monteringsanvisning granittmur

Til nettbutikk

Velg avdeling, for å se utvalg og priser for ditt bosted
pil
Bergen, Askøy, Os, Arna
pil
Trondheim, Stjørdal, Steinkjer, Oppdal
pil

Oslo/Akershus

Oslo, Bærum, Lillestrøm, Drøbak
pil
Fredrikstad, Sarpsborg, Halden, Moss
pil
Stavanger, Sandnes, Jæren, Egersund
pil
Sandefjord, Tønsberg, Horten, Larvik
pil
Gjøvik, Lillehammer, Fagernes, Otta
pil
Skien, Porsgrund, Kragerø, Notodden
pil
Kristiansand, Mandal, Lyngdal, Farsund
pil
Lillesand, Grimstad, Arendal, Tvedestrand
pil
Drammen, Hønefoss, Hokksund, Kongsberg
pil
Hamar, Elverum, Kongsvinger, Brumunddal
kalkulator
Hvordan beregne mengde!

Vi har utviklet en murkalkulator som gjør det enkelt å beregne mengde. Du taster inn lengde, høyde og eventuelt hjørne så vil kalkulatoren beregne hvor mye du trenger av normalblokker, halvstein og tilbehør for hver enkelt mur med ett klikk. Lettere kan det ikke bli!

Gå til murkalkulatoren

Høye murer

Murer over 1 meter defineres som en høy mur. Skal du bygge over 1 meter bør du bruke geonett/jordarmeringsnett for å forankre muren i bakfyllingen. Dette nettet festes mellom skiftene i muren og rulles ut horisontalt bakover i massene. Drenerende masse fylles deretter i nettet slik at dette holdes på plass. Du finner geonett / jordarmeringsnett i vår nettbutikk under tilhørende produkter på det aktuelle mur produktet.

Støttemur betong

Fordelen med å bruke mur i betong er at vekten pr. blokk er mye lavere enn bruk av naturstein. Dette gjør at arbeidet kan gjøres uten bruk av maskin. De aller fleste betong murene er veldig enkle å sette opp med ett rikt utvalg av tilbehørsprodukter som bue stein, hjørne stein og toppstein.

Naturstein

Fordelen med å bruke naturstein, er at naturstein er bestandig. Det vil si at naturstein holder seg bedre over tid enn betongprodukter. Betongprodukter blir mer preget av vær og vind enn det naturstein gjør. Naturstein er dekorativt og passer godt sammen med norsk natur. Ulempen med naturstein er at murblokkene ofte veier mer som gjør at en må bruke maskin for å sette muren opp.
Det finnes et utall varianter av murprodukter. I hovedsak skiller vi mellom betong og granitt støttemur. Av betongmur er aktuelle typer, Asak Ministøttemur, Asak Mini Exclusive, Herregårdmur, Kubbemur, Gardstein, Rådhus, Labyrint, Mur Rustic og Mur Classic. Av naturstein, er granittmur (granitt murblokk) en type som er mye brukt. Løstein er også ett alternativ. Denne typen krever litt mer i forhold til montering enn de andre typene.
MERK: De fleste typene vi har i vårt sortement kan tørrstables uten bruk av mørtel eller sement.

Støttemur benyttes til forskjellige formål, alt fra små pyntemurer til større murer som skal holde store masser og ta opp liten eller stor trykkbelastning. De forskjellige typene er konstruert for forskjellige formål. De fleste typene heller innover i terrenget og dermed hviler blokken på massene som ligger bak, etter hvert som man stabler muren opp i høyden. De typene som ikke heller innover i terrenget kalles frittstående murer. Disse typene kan brukes som mindre støttemurer opptil ca 80 cm høyde samt som trapper, kantstein, blomsterbed, utegrill peis, portstolpe, benker og utekjøkken. Her er det bare fantasien som setter begrensninger. MERK: Skal du bygge over 1 meter anbefales det ekstra tiltak som jordarmeringsnett når murene skal være høye. Jordarmeringsnettet festes mellom to skift i muren og rulles horisontalt bakover i bakfyllmassene. Jord / steinmasser fylles deretter oppå nettet slik at dette holdes på plass.

Flere av betongmurene er også komplette løsninger, med halvstein, ende, hjørne, skråavslutning og sålebjelke. For mindre prosjekt benytter man ofte firkantete betong blokker som tørrstables uten bruk av sement. Støttemur i betong finnes i forskjellige farger, grå, gråmix, rødmix og brunmix er eksempler på det. Granitt murblokk leveres som oftes i 20x20, 30x30, 40x40, 50x50 og med en lengde på ca. 1m. Granitt murblokker er ofte saget og/eller prikkmeislet (prikkhugget) på alle sider unntatt visflaten. Dette for å gjøre muren så stabil som mulig, samtidig som den får jevne og fine fuger. Visflaten er som oftes råhugd (råsplittet) for et visuelt fint uttrykk. Granittmur, leveres normalt i fargen grå og er som oftes enten indisk eller kinesisk.

Steinhandel.no forhandler Asak støttemur, Benders mur, Multiblokk mur og Nobi mur. I tillegg har vi samarbeid med ulike aktører rundt omkring i Norge på naturstein og granitt murblokker.

Av