Kantstein

Handle direkte i vår nettbutikk raskt enkelt og billig. Du finner både betong og granitt kantstein i mange varianter i nettbutikken.

Hovedformål

Hovedfunksjon er å skille ulike flater fra hverandre. Det vil si at man rammer inn gårdsplassen eller lager avgrensning mot plen. Der kantsikring brukes i forbindelse med et steindekke, har den også en viktig funksjon med å hindre utglidning av steindekket.

Gå til nettbutikk

kantstein 2

Gjør det selv!

Å montere trenger ikke å være allverdens komplisert. Sluttresultatet er mest avhengig av at steinen monteres på en drenerende og stabil masse. I tillegg bør steinen settes i jordfuktig betong.

Fremgangsmåten i korte trekk er at en må grave en grøft og fyller denne med drenerende masse. Når dette er gjort komprimeres massen. Fyll så i jordfuktig betong og monter steinen. I etterkant må en lage en bakstøp som minumum skal være 30% av steinens høyde.

Gå til leggeanvisning

betong

Jordfuktig betong

For å sikre seg at steinen sitter fast for å holde massene fra hverandre, så anbefaler vi sterkt at steinen settes i jordfuktig betong (betong blandet relativt tørt). Ca. 5 cm under steinen, bakstøp minimum 30% av steinens høyde og så mye forstøp som det måtte være plass til. "Tommelfingerregel" sier ca. 30 liter jordfuktig betong per meter for montering i private gårdsrom.
kantstein3

Granitt kantstein

Hovedfunksjon er å avgrense bed, innkjørsler og annet med andre markområder. Steinen kommer i forskjellige lengder, høyder og breder. Hovedforskjellen mellom granitt og betong er at granitt er mye mer varig og solid en betong. I forhold til montering, så er granitt mye tyngre slik at det kan være enklere å håndtere betong.

Se priser og tilbud

kantstein4

Betong kantstein

Betong kantstein sin hovedfunksjon er å avgrense bed, innkjørsler og annet med andre markområder. Denne typen kommer i både tromlet og utromlet typer med forskjellige lengder. Forskjellen mellom tromlet og utromlet er at ved å tromle så slipes kantene slik at de blir mer avrundet enn den andre typen.

Se priser og tilbud

kantstein5

Kantsikring

Kantsikring benyttes i stedet for vanlig type på mindre trafikerte områder og er spesielt godt egnet der hvor det er lik høyde mellom belegg og tilstøtende område. Produktet er fleksibelt og kan brukes til rette kanter samt innvendige og utvendige kurver. Den har en skjøteløsning som gir stabile og sammenhengende kantlengder.

Se priser og tilbud

Kantstein

Det finnes et utall varianter. I hovedsak skiller vi mellom betong og granitt. Av betong kantstein er aktuelle typer, Asak Herregård i farge Grå, Rød og Brunmix. Asak produserer også i fargene gråmix og saga i Relieff serien. Benders produserer Labyrint og Slett variantene, mens Multiblokk har Kubbemur, Gate og Hagekantstein.

Av naturstein, finnes det mange forskjellige størrelser i granitt som 8x20, 7x15, 10x20, 15x25 m.m. I granitt finnes også en mengde type radie stein som brukes for å lage kurver. Den mest vanlige er radie / bue 0.5 som har lengde på 0.78 m. Denne vil da gi en omkrets på 3.14 i en hel sirkel. I vårt sortement finner du ikke radie / bue stein i nettbutikken, men vi kan skaffe disse på forespørsel. For å beregne hvilken radie / bue type du trenger til ditt prosjekt vil vi anbefale deg å bruke radie / bue tabellen her https://www.steinhandel.no/radie/

I den siste tiden har det også blitt veldig populært å bruke robotklipper istedenfor den tradisjonelle gressklipperen. Problemet med robotklipper er at de fleste da må bruke kantklipper mot bed eller hekk. For å unngå å bruke kantklipper bør en da legge en kant i f.eks granitt slik at robotklipperen kan gå på denne og klippe gresset helt ut. Denne kanten bør være ca 15 - 20 cm bred slik at gresset ikke legger seg over denne. Vi har fått produkter inn i vårt sortement i granitt som passer utmerket til dette formålet.

Den siste typen vi har i vårt sortement kalles kantsikring. Denne typen brukes hvor det er lik høyde mellom belegg og tilstøtende område. Kantsikringen festes ved bruk av jordspiker og passer veldig godt hvis man for eksempel skal legge belegningsstein inntil plen. Plenen vokser da helt inntil belegningssteinen.

Har man behov for å kappe/dele, gjøres dette med vinkelsliper med diamantblad eller en vannsag. Er det granitt det er snakk om, kan man skjære et spor rundt steinen og så sette en meisel i sporet og slå på med hammer/slegge

Steinhandel.no forhandler Asak, Benders, Multiblokk og Nobi produkter. I tillegg har vi samarbeid med ulike aktører rundt omkring i Norge på naturstein variantene.

Velg lokasjon
for å se utvalg og priser for ditt bosted
Oslo/Akershus
Oslo, Bærum, Lillestrøm, Drøbak
Buskerud
Drammen, Hønefoss, Hokksund, Kongsberg
Agder
Kristiansand, Mandal, Arendal, Grimstad
Rogaland
Stavanger, Sandnes, Bryne, Egersund, Haugesund
Hordaland
Bergen, Askøy, Os, Arna
Trøndelag
Trondheim, Stjørdal, Steinkjer, Oppdal
Østfold
Fredrikstad, Sarpsborg, Halden, Moss
Vestfold og Telemark
Sandefjord, Tønsberg, Horten, Larvik
Innlandet
Gjøvik, Lillehammer, Hamar, Elverum, Kongsvinger
 
 
 
Handlekurv

Chat

close
Chat er stengt utenfor åpningstider:
Mandag - Fredag 08:00 - 16:00.
Gjerne send oss en e-post til post@steinhandel.no så svarer vi så fort vi kan.
send