Marktegl

Handle direkte i vår nettbutikk raskt enkelt og billig. Våre produkter er av god kvalitet til rimelige priser.
Marktegl
Marktegl blir fremstilt av leire og brennes ved meget høy tempratur. Dette gir lang holdbarhet, slitestyrke og forstsikkerhet. Ved å blande inn forskjellige stoffer i leiren og brenne den, får man forskjellige farger og fargespill i belegget. Marktegl har stort sett samme bruksområde som betong belegningsstein. Settes i sand, og fuges enten med sand eller andre egnede fugemidler. Teglstein kan settes i for eksempel halvforband eller i fiskebeinsmønster.
TIL NETTBUTIKKEN
Slitestyrke
Marktegl er dobbelt så sterk som betong. Den har svært lavt vannoppsug og dette gjør den meget enkel i forhold til renhold. Eksempelvis vil ikke en oljeflekk trekke ned i dekket slik det vil gjøre i betong, men enkelt kunne spyles vekk uten å etterlate seg varige spor. Det vil være minimalt med slitasje på marktegl og den holder seg mer eller mindre lik i svært lang tid. Lite vedlikehold, men noe etterfylling av sand i fugene må påregnes.
TIL NETTBUTIKKEN

Til nettbutikk

Velg avdeling, for å se utvalg og priser for ditt bosted
pil

Rogaland

Stavanger, Sandnes, Jæren, Egersund
pil

Vest-Agder

Kristiansand, Mandal, Lyngdal, Farsund
pil

Aust-Agder

Lillesand, Grimstad, Arendal, Tvedestrand
Smågatestein 9/11, Portugisisk

Smågatestein 9/11, Portugisisk

Portugisik smågatestein er vår mest solgte brostein. Steinen tåler svært godt påkjenninger av trafikk og er derfor godt egnet som steindekke til gårdsrom og oppkjørsler. Kan også brukes til gangstier, kanter mot bed, avslutninger mot annet steindekke, i kombinasjon med betongheller, asfalt, belegningsstein med mer. Brostein danner et eksklusivt og tidløst steindekke. På grunn av granittens enorme styrke vil man oppleve minimalt med slitasje. Steindekket vil derfor holde seg fint til mer eller mindre evig tid! Det er lite vedlikehold, men etterfylling av fugene må påregnes.

Smågatestein settes i subbus eller pukk (ofte brukt subbus 0-8mm eller pukk 2-4mm) og fuges med egnete fugemidler. For enkelhetsskyll anbefaler vi at man bruker samme produkt til både fuger og settelag. Vanligst benyttede kanstein er 8x20cm men annen kantstein kan etter ønske benyttes. Brostein settes i rekker (i forband) eller i buemønster (buesatt). Stein som settes i buer må variere i størrelse, slik at man har store steiner øverst i buen, og mindre ut mot siden som vrir seg 45°. Portugisik brostein 9/11 cm kan settes både i rekker og buer.

Portugisisk brostein leveres i kasser à ca. 10 m². Det regnes 90-100 stein pr. m² ut fra standard fugestørrelse. Brostein er et naturprodukt og små variasjoner i antall m² man oppnår kan forekomme etter leggemønster, fugestørrelse og steinens faktiske utforming. Det er derfor fornuftig å bestille litt ekstra. Hver enkelt stein varierer i størrelse fra ca. 9 til 11 cm (H x B x L). Ved å se gjennom bildene vil man se eksempler på dette.
Storgatestein 14/20/10 Portugisisk

Storgatestein 14/20/10 Portugisisk

Portugisisk storgatestein med målene 14/20/10 cm og i fargen grå. Kan brukes til parkering, biloppstillingsplass, gårdsrom, foran garasje, oppkjørsler, gangstier og mye mer. Den ser helt lik ut som storgatestein 14/20/14, men har altså en tykkelse på ca. 10cm i stedet for 14cm. 10cm tykkelse er imidlertid mer enn nok for bruk i private gårdsrom, og siden denne har lavere pris er det derfor denne vi anbefaler til dette formålet. Storgatestein 14/20/10 danner et meget solid steindekke som du vil ha glede av livet ut. Det er lite vedlikehold, men noe renhold og etterfylling av fugene må påregnes.

Storgatestein kan settes i subbus eller pukk (ofte brukt subbus 0-8mm eller pukk 2-4mm). For enkelhetskyll anbefales det at samme produkt brukes som settelag og fugemiddel. Steinen settes normalt i rekker (i forband).

Målene på hver enkelt stein er +/- 14x20x10cm. Den selges i kasser à ca. 8,9 m². Vi regner ca. 32 stein pr. m², og en vekt pr. m² på ca. 225 kg. Overflater og kanter er råhugde, det vil si det er grove, med naturlig splittflate. Granitt Brostein er et bearbeidet naturprodukt og små variasjoner i antall m² man til slutt oppnår kan forekomme etter leggemønster, fugestørrelse og steinens faktiske utforming.
Storgatestein 14/20/14 Portugisisk

Storgatestein 14/20/14 Portugisisk

Portugisisk storgatestein med målene 14/20/14 cm og i fargen grå. Kan brukes til gårdsrom, oppkjørsler gangstier med mer. Dens enorme slitestyrke gjør at den også er egnet til tungt trafikkerte arealer. Mye brukt i bygater og lignende, men også på private eiendommer. Storgatestein danner et meget solid steindekke som du vil ha glede av livet ut. Det er lite vedlikehold, men etterfylling av sand i fugene må påregnes.

Storgatestein kan settes i subbus eller pukk (ofte brukt subbus 0-8mm eller pukk 2-4mm). For enkelhetskyll anbefales det at samme produkt brukes som settelag og fugemiddel. Steinen settes normalt i rekker (i forband).

Storgatestein 14x20x14 cm er også et godt alternativ som kantstein. Steinene settes på rekke og er grunnet den korte lengden veldig fleksibel ved avslutninger som svinger/buer. På grunn av at høyden er 14 cm, egner denne kantsteinen seg best hvor det er ønskelig at kantstein har samme høyde eller en relativt liten kant mot steindekket (se bilder). Kan brukes som kantstein for betong belegningsstein og heller, granitt brostein og heller, singel, asfalt og med mer. For best stabilitet settes granitt kantstein i jordfuktig betong. Prismessig er også dette et gunstig alternativ. Som kantstein regner man ca. 5 stk. stein pr. meter. Antall stein pr. m² er ca. 32 stk. Omregnet betyr det at 1 m² storgatestein tilsvarer ca. 6,5 meter kantstein, som igjen betyr at en kasse storgatestein à 6,35m² (denne selges kun i hele kasser) tilsvarer ca. 41 meter kantstein.

Storgatestein måler +/- 14x20x14cm. Selges i kasser à ca. 6,35 m². Overflater og kanter er råhugde, det vil si det er grove, med naturlig splittflate. Brostein er et naturprodukt og små variasjoner i antall m² man til slutt oppnår kan forekomme etter leggemønster, fugestørrelse og steinens faktiske utforming.
Halv Storgatestein 14/20/7 Portugisisk

Halv Storgatestein 14/20/7 Portugisisk

Portugisisk halv storgatestein med målene ca. 14/20/7 cm og i fargen grå.

Storgatestein kan settes i subbus eller pukk (ofte brukt subbus 0-8mm eller pukk 2-4mm). For enkelhetskyll anbefales det at samme produkt brukes som settelag og fugemiddel. Steinen settes normalt i rekker (i forband).

Målene på hver enkelt stein er +/- 14x20x7cm. Den selges i kasser à ca. 10,8 m². Vi regner ca. 32 stein pr. m², og en vekt pr. m² på ca. 185 kg. Overflater og kanter er råhugde, det vil si det er grove, med naturlig splittflate. Granitt Brostein er et bearbeidet naturprodukt og små variasjoner i antall m² man til slutt oppnår kan forekomme etter leggemønster, fugestørrelse og steinens faktiske utforming.