Skifer fra Oppdal

Handle direkte i vår nettbutikk raskt enkelt og billig. Våre skifer fliser er enkle å legge selv, slik at du raskt får ett solid og vakkert resultat.

Oppdalskifer

Oppdalskifer kommer i flere varianter, størrelser og farger. Norsk skifer er av ypperste kvalitet. Det at skifer blant annet frostsikker, slitesterk, bestandig mot syrer og salt gjør at bruksområdene er nærmest ubegrensede. Her er det bare fantasien som setter begrensninger. Typiske bruksområder er gulv, terrasser, plattinger, gårdsrom, trapp, vegg/fasade (forblending), tak og ildsted.

For de typene som legges på gulv, plattinger og lignende, skilles det i hovedsak mellom to forskjellige typer. Dette er bruddheller og flis. Bruddheller kommer med uregelmessige form og størrelse. De ulike hellene tilpasses ved hugging og legges normalt ut i et tilfeldig mønster. Selve huggingen skjer vanligvis ved at man legger hellen mot et bord, vinkeljern eller en annen stein og videre hugger av hellene bit for bit med en forholdsvis lett hammer. Fugene bør være avrundet og varierte.

Flis er bearbeidet til bestemte formater. Vanlige bredder på flis er 20, 30, 40 og 50 cm. Leveres vanligvis i fallende lengder. Både bruddheller og flis finnes i forskjellige tykkelser etter hvilket bruksområdet de skal benyttes til. Vanligste tykkelse er 10-20, 20-30 og 30-40 mm. Steinen har med sine særegne egenskaper i forhold til kløving, bearbeiding og bruk gjordt at dette produktet står sterkt i Norsk steinindustri. Det har gjennom årenes løp blitt funnet forekomster av ulike størrelser i stort sett hele landet, og man finner derfor virksomheter i stort sett alle landsdeler. Av kjente bruddsteder kan nevnes Alta i Finnmark, Oppdal i Sør- Trøndelag, Otta i Oppland og Jondal og Voss i Hordaland. Vi i Steinhandel.no har gleden av å tilby Oppdal skifer til kundene våre som vi mener har utmerket kvalitet og så er det viktig at vi kan tilby denne til en god pris til våre kunder. Steinen som blir tatt ut på de forskjellige stedene har forskjellig utseende og egenskaper, og samlet sett gir dette et godt tilbud til kundene.

I Norge er det vanlig å karakterisere dette produktet i tre typer, og disse er kvartsitt, glimmer og fyllitt.

skifer
Inspirasjon
Vi har samlet alle skiferhellene i vårt sortement i en enkel bildeviser. Bildeviseren viser høyoppløselige bilder slik at du får ett godt inntrykk av de forskjellige skiferhellene.

Gå til inspirasjonsverktøyet

Til nettbutikk

Velg avdeling, for å se utvalg og priser for ditt bosted
pil
Trondheim, Stjørdal, Steinkjer, Oppdal
pil

Oslo/Akershus

Oslo, Bærum, Lillestrøm, Drøbak
pil
Fredrikstad, Sarpsborg, Halden, Moss
pil
Stavanger, Sandnes, Jæren, Egersund
pil
Sandefjord, Tønsberg, Horten, Larvik
pil
Gjøvik, Lillehammer, Fagernes, Otta
pil
Drammen, Hønefoss, Hokksund, Kongsberg
pil
Hamar, Elverum, Kongsvinger, Brumunddal
skifer 3
Gjør det selv!
Å legge selv trenger ikke å være allverdens komplisert. Har du riktig utstyr og er nøye under leggingen får du raskt ett flott resultat.
Vi forklarer fremgangsmåten i vår leggeanvisning for tre ulike metoder i forhold til hvilken type og underlag du skal bruke. Vi har oppskriften for legging av bruddskifer i sand og subbus, tråkkheller og på støpt dekke.

Gå til leggeanvisning