bytt_avdeling
customer_center
basket
0
anchor    Velg fylke for å finne produkter og priser

Naturstein

Naturstein er et vidt begrep og omfatter mange typer stein og bruksområder. Det hersker nok mange ulike oppfatninger av hva som er naturstein, men per definisjon er det enkelt og greit stein som har sitt opphav i naturen. Når det gjelder natursteinens form og farge er det stor forskjell geografisk, men også lokalt innenfor mer konkrete områder. I forhold til farge går det mye i ulike gråtoner, men du finner også naturstein med relativt mye farge. Formen går fra stein som er kantete med slette flater til stein som er bortimot runde som kuler. Naturstein med rette kanter/flater kan være stein som er maskinelt tatt ut fra steinbrudd, men det er også forekomster av denne typen stein direkte i naturen. Stein som er rund i formen finner man typiske i morenerygger, elveleier og strender. Disse har gjennom årtusener blitt slipt og gitt den runde utformingen ved at de har blitt gnisset mot hverandre.

Det de fleste forbinder med mur av naturstein er nok at steinen blir brukt til mur (natursteinsmur). Mur av naturstein kan enten tørrstables eller mures med bruk av mørtel/sement. Naturstein som benyttes til dette formålet har av praktiske årsaker som regel ganske slette flater/kanter. I type steingarder/steingjerder man finner mye av i Rogaland rundt det Jærske landskapet ikke langt fra Stavanger og Sandnes, er det imidlertid ofte benyttet stein med forholdsvis rund utforming. Det er i så måte ikke umulig å lage mur av naturstein med rund utforming, men det er langt enklere om steinen har noenlunde slette flater/kanter. Felles for alle typer murer bygget i mur av naturstein er at de er kjent som estetisk vakre, det er "ekte vare" og noe som glir inn i de aller fleste utemiljøer.

Andre områder naturstein er mye brukt er i bed, langs grunnmur og lignende som pyntestein. Til dette formålet er det veldig vanlig å bruke naturstein med relativt utformingen. Ofte blir denne typen naturstein omtalt som elvestein, rullestein, dekorstein med mer. Finnes relativt mye ulike størrelser og fargevarianter å velge mellom.

Videre har man også en del steindekker som per definisjon også er naturstein. Skifer, granitt brostein for å nevne noen. Dette er imidlertid godt innarbeidet begreper i seg selv, og i så måte noen som sjeldent/aldri omtales som naturstein.

Steinhandel.no leverer gode tilbud og rimelige pris for alle våre naturstein produkter. Velg fylke under for å se pris i vår nettbutikk for salg av naturstein og andre stein produkter til utemiljø
naturstein

Mur av naturstein

Fordelen med å bruke mur av naturstein er at naturstein er solid, meget vakker og krever ikke vedlikehold. I tillegg gir disse murene en veldig god stabilitet i støttemuren. Vi har i vårt sortement både granitt mur samt løstein i utvalgte fylker.

VELG AVDELING

for å se utvalg og priser for ditt bosted


pil

Hordaland

Bergen, Askøy, Os, Arna
pil

Trøndelag

Trondheim, Stjørdal, Steinkjer, Oppdal
pil

Oslo/Akershus

Oslo, Bærum, Lillestrøm, Drøbak
pil

Østfold

Fredrikstad, Sarpsborg, Halden, Moss
pil

Rogaland

Stavanger, Sandnes, Jæren, Egersund
pil

Vestfold

Sandefjord, Tønsberg, Horten, Larvik
pil

Oppland

Gjøvik, Lillehammer, Fagernes, Otta
pil

Telemark

Skien, Porsgrund, Kragerø, Notodden
pil

Vest-Agder

Kristiansand, Mandal, Lyngdal, Farsund
pil

Aust-Agder

Lillesand, Grimstad, Arendal, Tvedestrand
pil

Buskerud

Drammen, Hønefoss, Hokksund, Kongsberg
pil

Hedmark

Hamar, Elverum, Kongsvinger, Brumunddal
betongheller

Betongheller

Betongheller kommer i hovedsak med målene 30x30, 40x40 og 50x50. 35x35, 40x20, og 50x25 er også brukt. Vanligste tykkelse er 5cm. Disse er anbefalt brukt til områder uten biltrafikk, gårdsrom, terrasser, hager, parker med mer. For områder det skal kjøres bil på anbefales kjøresterke heller 30x30x7 cm.

Les mer
belegningsstein

Belegningsstein

Betongbelegningsstein kommer i flere varianter, størrelser og farger. Den mest kjente er nok Herregård i fargen gråmix. Andre typer er Parkstein, Borgstein, Relieff, Akershusstein, Kongsgård, Nordic, Garden, Labyrint, Multimix og Basis.

Les mer
brostein

Brostein

Granitt brostein finnes i forskjellige varianter. I hovedsak deler man det i smågatestein (ca. 10x10x10 cm) og storgatestein (ca. 14x20x14 cm). Begge disse er ofte også tilgjengelige i halv høyde, som regel omtalt som halv brostein (ca. 10x10x5 cm) og halv storgatestein (ca. 14x20x7 cm).

Les mer
betongheller

Forskalingsblokk

Mest brukt av betongblokker er det vi kaller for forskalingsblokk. Forskalingsblokker er et praktisk og svært anvennelig alternativ til tradisjonell forskaling og kan brukes til små og store forskalingsprosjekter. Blokkene tørrstables og etterfylles med betong -enkelt og lettvint.

Les mer
elvestein

Natur/Elvestein

Naturstein er et vidt begrep og det finnes veldig mye forskjellig. Natursteinstypene vi forhandler er stort sett pyntestein som er rund i formen. Ofte også omtalt som elvestein. Steinen kommer i forskjellige sorteringer (størrelser).

Les mer
kantstein

Kantstein

Kantstein benyttes til å skille/avgrense plener, blomsterbed, veier, gangstier, fortau, parkeringsområder med mer. Man har i hovedsak to typer kantstein, granitt kantstein og betong kantstein. Granitt kantstein leveres oftes i 8x20, men finnes i mange varianter

Les mer
støttemur

Støttemur

Det finnes et utall varianter av mur. I hovedsak skiller vi mellom betongmur og natursteinsmur. Av betong murer er aktuelle typer, Asak Ministøttemur, Asak Mini Exclusive, Herregårdmur, Kubbemur, Gardstein, Rådhus, Labyrint, Mur Rustic og Mur Classic.

Les mer
singelogpukk

Sand/Pukk/Grus

Pukk, singel, natursingel og hagesingel har et bredt bruksområde. Flere sorteringer (størrelser), farger og typer er tilgjengelige. Settesand (subbus) benyttes som underlag for forskjellige typer steindekker.

Les mer
ferdigplen

Ferdigplen

Ferdigplen er plen som vi leverer til deg ferdig grodd og behandlet. Ferdigplenprodusenten har på forhånd gjort den tunge jobben for deg med å tromle, gjødsle og vanne. Gresset er produsert på store arealer med gode vekstforhold.

Les mer
marktegl

Marktegl

Marktegl blir fremstilt av leire og brennes ved meget høy tempratur. Dette gir lang holdbarhet, slitestyrke og forstsikkerhet. Ved å blande inn forskjellige stoffer i leiren og brenne den, får man forskjellige farger og fargespill i belegget.

Les mer
granitt

Granitt

Granitt er en massiv bergart. Innenfor steinprodukter er granitt mye brukt til brostein, kantstein, trappetrinn, heller og murblokk. Felles for disse produktene i granitt er at de er svært standhaftige og har en enorm slitestyrke.

Les mer
drenering

Drenering

Mange vil i forbindelse med sitt uteområde ha behov for en form for drenering. Regn og snøsmelting skal kanaliseres vekk. Overflate drenering er en effektiv løsning for å lede vannet vekk fra innkjørsler, garasjer, inngangspartier og terrasser.

Les mer