Naturstein i skifer og granitt

Handle direkte i vår nettbutikk raskt enkelt og billig. Våre produkter er av god kvalitet til rimelige priser.

Mur av naturstein

Fordelen med å bruke mur av naturstein er at denne typen er solid, meget vakker og krever lite vedlikehold. I tillegg gir disse murene en veldig god stabilitet i støttemuren. En granittmur kan jevne ut høydeforskjeller, støtte, skille og skape variasjon i terrenget. Det er en stødig og enkel løsning.

Vi har i vårt sortement både granitt mur samt løstein i utvalgte fylker.

Gå til nettbutikk

naturstein

Granitt

Granitt er en massiv bergart. Innenfor steinprodukter er disse produktene mye brukt til brostein, kantstein, trappetrinn, heller og murblokk. Felles for disse produktene i denne kategorien er at de er svært standhaftige og har en enorm slitestyrke.

I vår nettbutikk for salg av steinprodukter til ditt uteområde kan vi tilby ulike produkter fra ulike land som kina, india, sverige og portugal. Fargenyansene i forhold til opprinnelse vil variere litt fra land til land, mens kvaliteten vil ofte være ganske lik.

Gå til nettbutikk

Skifer

Norsk skifer er av ypperste kvalitet. Det at skifer blant annet frostsikker, slitesterk, bestandig mot syrer og salt gjør at bruksområdene er nærmest ubegrensede.

Typiske bruksområder er gulv, terrasser, plattinger, gårdsrom, trapp, vegg/fasade (forblending), tak og ildsted.

Gå til nettbutikk

skifer

Naturstein

Naturstein er et vidt begrep og omfatter mange typer stein og bruksområder. Det hersker nok mange ulike oppfatninger av hva som er omfatter dette begrepet, men per definisjon er det enkelt og greit stein som har sitt opphav i naturen. Når det gjelder form og farge er det stor forskjell geografisk, men også lokalt innenfor mer konkrete områder. I forhold til farge går det mye i ulike gråtoner, men du finner også typer med relativt mye farge. Formen går fra stein som er kantete med slette flater til stein som er bortimot runde som kuler. Stein med rette kanter/flater kan være stein som er maskinelt tatt ut fra steinbrudd, men det er også forekomster av denne typen stein direkte i naturen. Stein som er rund i formen finner man typiske i morenerygger, elveleier og strender. Disse har gjennom årtusener blitt slipt og gitt den runde utformingen ved at de har blitt gnisset mot hverandre.

Det de fleste forbinder med mur av naturstein er nok at steinen blir brukt til mur (natursteinsmur). Mur av naturstein kan enten tørrstables eller mures med bruk av mørtel/sement. Stein som benyttes til dette formålet har av praktiske årsaker som regel ganske slette flater/kanter. I type steingarder/steingjerder man finner mye av i Rogaland rundt det Jærske landskapet ikke langt fra Stavanger og Sandnes, er det imidlertid ofte benyttet stein med forholdsvis rund utforming. Det er i så måte ikke umulig å lage mur med rund utforming, men det er langt enklere om steinen har noenlunde slette flater/kanter. Felles for alle typer murer bygget i denne type mur er at de er kjent som estetisk vakre, det er "ekte vare" og noe som glir inn i de aller fleste utemiljøer.

Andre områder er i bed, langs grunnmur og lignende som pyntestein. Til dette formålet er det veldig vanlig å bruke stein med rund utformingen. Ofte blir denne typen omtalt som elvestein, rullestein, dekorstein med mer. Her finnes det relativt mye ulike størrelser og fargevarianter å velge mellom.

Videre har man også en del steindekker som skifer, granitt brostein for å nevne noen. Dette er imidlertid godt innarbeidet begreper i seg selv, og i så måte noen som sjeldent/aldri omtales som naturstein.

Steinhandel.no leverer gode tilbud og rimelige pris for alle våre produkter i denne kategorien.

Velg lokasjon
for å se utvalg og priser for ditt bosted
Oslo/Akershus
Oslo, Bærum, Lillestrøm, Drøbak
Buskerud
Drammen, Hønefoss, Hokksund, Kongsberg
Agder
Kristiansand, Mandal, Arendal, Grimstad
Rogaland
Stavanger, Sandnes, Bryne, Egersund, Haugesund
Hordaland
Bergen, Askøy, Os, Arna
Trøndelag
Trondheim, Stjørdal, Steinkjer, Oppdal
Østfold
Fredrikstad, Sarpsborg, Halden, Moss
Vestfold og Telemark
Sandefjord, Tønsberg, Horten, Larvik
Innlandet
Gjøvik, Lillehammer, Hamar, Elverum, Kongsvinger
 
 
 
Handlekurv

Chat

close
Chat er stengt utenfor åpningstider:
Mandag - Fredag 08:00 - 16:00.
Gjerne send oss en e-post til post@steinhandel.no så svarer vi så fort vi kan.
send