NETTBUTIKK
  PRODUKTER

Steinhandel.no - Blogg


Tenso Multimur, ny stilfull betongmur fra Multiblokk!

Jeg har nå vært på besøk hos Multiblokk og fått tatt en smugkikk på deres nye Tenso Multimur. Et veldig stilfullt og spennende murkonsept, og noe helt annerledes enn det du har sett av murer fra Multiblokk tidligere.
tenso1
Muren består av fire deler. Normalblokk, halvblokk, ende/hjørne og toppblokk. Det spesielle med muren er at etter hvert som man monterer steinen oppå hverandre, så dannes det en skyggekant mellom hvert skift. Uttrykket dette gir kan i grunnen minne en del om effekten man får med bruk av trespiler, og er veldig ulikt det man forbinder med tradisjonelle betongmurer. Rett og slett veldig stilig. Tenso blir produsert i to ulike farger, "grå" (standard betonggrå) og "koks" som er en mørkere gråfarge. Fargene kan brukes hver for seg, men man kan også få en veldig fin effekt med å kombinere disse.
Bilde til venstre viser fargen grå og koks i kombinasjon. Bilde til høyre viser Atle Skandsen som viser stolt frem nye Tenso Multimur
Distrikssjef hos Multiblokk Atle Skandsen er entusiastisk når han forteller oss om den nye muren.
-Dette er en mur vi virkelig gleder oss til å få ut i markedet! Betongprodukter trenger et løft, noe nytt og det føler vi absolutt at Tenso Multimur gir oss.
Hvilke bruksområder ser dere for denne muren?
- Den kan brukes til veldig mye forskjellig. Eksempelvis utekjøkken, mindre hagemurer og blomsterbed. Vi tror også at mange vil benytte den i forbindelse med bygging av gjerder, da i kombinasjon med tre. Tenso brukes i nederste del og som søyler, så bruker man tre mellom søylene.
Hva med styrken til muren? Spesielt i forbindelse med bygging av gjerder, kan det jo bli relativt høyt. Er den egnet til dette?
- Muren har hulrom/åpning innvendig, ikke ulikt det man har på forskalingsblokker. Normalt limer man bare sammen blokkene med steinlim og lar hulrommene forbli tomme. I forbindelse med bygging av mindre murer gir dette styrke i massevis. Men om man har behov for en ekstra sterk mur, er det en god løsning å fylle disse hulrommene med betong. Dette vil øke styrken betraktelig. Ved bygging av søyler til et gjerde, vil det være en fornuftig løsning. Sett inn et vertikalt armeringsjern og fylle opp med betong. Dette vil gi en meget solid søyle.
Her vises to ulike måter å bygge gjerde på. Til venstre: Halv/søyle blokk fra bunn til topp med tre. Til høyre: Først en lav mur av Tenso (ca. 30 cm), og så søyler av normablokk med tre mellom
Men det er kanskje ikke denne muren du velger om du skal bygge en 3-4 meter høy forstøtningsmur.
- Nei, da er det nok andre løsninger jeg heller vil anbefale.
Den produseres altså i fargene grå og koks. Ser du for deg at de fleste vil velge bare en av fargene, eller at man kombinerer?
- Litt vanskelig å si. Personlig synes jeg det setter en ekstra "spiss" på muren om man kombinerer. Grå mur og koks toppblokk, eller motsatt. Eventuelt kan man legge inn noen striper. Mange muligheter, men dette er selvsagt en smakssak. Mange vil nok også kun velge en av fargene.
Tror du dette blir Multiblokks mest solgte produkt i 2019?
- Hehe. Det ville i så tilfelle vært en veldig hyggelig overraskelse, men er nok lite realistisk. Erfaringsmessig tar det alltid noe tid å etablere et nytt produkt i markedet. Vi har imidlertid fått unormalt mye positive tilbakemeldinger så langt, og har derfor stor tro på at det vil bli et populært produkt i 2019, avslutter Skandsen.
Da gjenstår det bare å se om han får rett. Jeg ønsker hvertfall Tenso Multimur hjertelig velkommen, og gleder meg til å se hva våre kunder synes om dette nye produktet. Steinhandel fører selvsagt Tenso Multimur, og du kan gå direkte til produktside her. Skulle det være spørsmål rundt denne eller andre murer, er det selvsagt bare å ta kontakt. tenso multimur 8
Tenso Multimur består av 4 ulike deler
tenso multimur 9
Ved montering påføres lim på strategiske plasser
tenso multimur 10
Normal- og hjørneblokk settes sammen ved bygging av hjørne

Kontakt gjerne Steinhandel.no på e-post: post@steinhandel.no eller telefon: 47 51 8000 om du ønsker mer informasjon rundt montering. Vi har god kompetanse på området.

Av


Eldre innlegg


Tenso Multimur, ny stilfull betongmur fra Multiblokk!

Jeg har nå vært på besøk hos Multiblokk og fått tatt en smugkikk på deres nye Tenso Multimur. Et veldig stilfullt og spennende murkonsept, og noe helt annerledes enn det du har sett av murer fra Multiblokk tidligere.

Slik legger du belegningsstein!

Har du et område på eiendommen du kunne tenkt deg å steinlegge? Lurer du på om dette er noe du kan klare selv, eller om du må få noen til å gjøre jobben for deg? Jeg skal i dette blogginnlegget gi en liten innføring i hva som er viktig i forbindelse med legging av belegningsstein og heller. Min påstand er at dette er en jobb de aller fleste kan klare helt, eller hvertfall delvis selv. Hemmeligheten bak et varig godt resultat er opparbeidningen av underlaget, riktig fall og god kantsikring. Ingen av delen er vanskelig, men krever nøyaktighet.

Så enkelt er det å montere kantstein!

Kantstein er noe de fleste utemiljøer har bruk for i en eller annen form. Et funksjonelt og anvendelig produkt og faktisk noen de aller fleste relativt enkelt kan montere selv. Jeg vil her skrive litt om hvilke prinsipper og fremgangsmåte man skal bruke ved montering av kantstein, hva som bør være på plass for å få et godt resultat.

Dekorstein - Lei av å luke?

Er du av typen som elsker å ligge på kne og luke så fort våren kommer? Da er neppe dette blogginnlegget noe for deg. Er du imidlertid av den oppfatning at du har bedre og mer givende ting å bruke fritiden på, så skal jeg i dette innlegget skrive litt om et godt alternativ for hage/uteområde. Et alternativ som er naturlig, ser bra ut og som vil gi langt mindre vedlikehold.

Utebelysning - Hvordan få mer ut av hagen?

Riktig bruk av utebelysning gjør at man får langt større glede av sin hage. Utelys fungerer dekorativt ved å belyse/markere ulike elementer og generelt gi en fin og lun stemning, enten det gjelder gårdsplassen, hagen, terrassen eller andre deler av ditt utemiljø.


anchor    Gå til nettbutikken for å se utvalg og priser!