bytt_fylke
customer_center
basket
0
anchor    Velg fylke for å finne produkter og priser

Belegningsstein

Betong belegningsstein kommer i flere varianter, størrelser og farger. Den mest kjente belegninssteinen er nok Herregård i fargen gråmix. Andre typer belegningsstein er Parkstein, Borgstein, Relieff, Akershusstein, Kongsgård, Nordic, Garden, Labyrint, Multimix og Basis.

Mye brukte fargevarianter er grå, gråmix, rødmix og brunmix. Vanligste tykkelse er 5 og 6 cm. Det skilles også mellom tromlet og utromlet belegningsstein. Tromlet belegningsstein går gjennom en "aldringsprosess" (tromling) hvor kanter, hjørner og flater slites for å oppnå det klassisk rustikke utseende. Felles for all belegningsstein er at de er fremstilt av en sterk og værbestandig betong som står i mot det norske klimaet.

Belegningsstein gjør uteområdet ryddig og rent, og med det store utvalget som finnes av typer og farger er det i grunnen bare fantasien som begrenser mulighetene. Det er heller ikke uvanlig å kombinere belegningsstein med naturstein.

Granitt kantstein er mye brukt sammen belegningsstein, og mange benytter også ulike typer natursteinsmurer i sammenheng steindekker av betong. Belegningsstein er forholdsvis enkelt å legge, men arbeidet krever nøyaktighet. Grunnarbeidet er selve nøkkelen til et varig godt resultat. På vår nettside ligger det gode arbeidsbeskrivelser for hvordan man utfører arbeidet på en bra måte.

Det er flere produsenter av belegningsstein. Vi er forhandler av Asak, Multiblokk, Nobi og Boke.

Av
belegningsstein

VELG FYLKE

for å se utvalg og priser for ditt bosted


pil

Hordaland

Bergen, Askøy, Os, Arna
pil

Trøndelag

Trondheim, Stjørdal, Steinkjer, Oppdal
pil

Oslo/Akershus

Oslo, Bærum, Lillestrøm, Drøbak
pil

Østfold

Fredrikstad, Sarpsborg, Halden, Moss
pil

Rogaland

Stavanger, Sandnes, Jæren, Egersund
pil

Vestfold

Sandefjord, Tønsberg, Horten, Larvik
pil

Oppland

Gjøvik, Lillehammer, Fagernes, Otta
pil

Telemark

Skien, Porsgrund, Kragerø, Notodden
pil

Vest-Agder

Kristiansand, Mandal, Lyngdal
pil

Aust-Agder

Lillesand, Grimstad, Arendal, Tvedestrand
pil

Buskerud

Drammen, Hønefoss, Hokksund, Kongsberg
pil

Hedmark

Hamar, Elverum, Kongsvinger, Brumunddal
herregårdstein

Herregårdstein Gråmix

Herregårdstein gir uterom et elegant og tidløst utseende. Steinen har vært gjennom en "aldringsprosess" (tromling), hvor kanter og flater slites for å oppnå det klassiske rustikke utseende. Den karakteristiske og ru overflaten kan minne om gammel brostein. Steinen er velegnet til alle formål som belegningsstein tradisjonelt brukes til. Både kjøre og gang arealer. Steinenes tykkelse er 6 cm. Herregårdstein leveres i hele paller a 10,7m² (alternativt liten pall 3.9 m² se "tilhørende produkter"). Leveres også i fargemixene rødmix, brunmix og gyllenmix.

Herregårdserien er komplett med sirkelløsning, diagonalstein, halvstein, kvadratstein, helle, mur og en egen kantstein, se tilhørende produkter. Sammen med de tradisjonelle forbandtmønster gir Herregårdserien mange muligheter med diagonale mønster og sirkler.
herregård heller

Herregård Helle Gråmix

Herregård Helle er en del av Herregårdserien til Asak. Målene er 27x20x6 cm (LxBxH), og den er i så måte dobbel så stor som vanlig Herregårdsstein. Den har på lik linje med Herregårdstein vært gjennom en "aldringsprosess" (tromling) for kanter og flater slites for å oppnå et rustikt utseende. Den store størrelsen gjør den til et spennende valg for den som ønsker et preg litt utenom tradesjonell belegningsstein. Herregård Helle gir et flott dekke alene, men passer også godt i kombinasjon med Herregård belegningsstein. Kan benyttes til alle formål som belegningsstein tradisjonelt brukes til. Både kjøre og gang areal. Herregård Helle har en tykkelse på 6 cm.

Herregård helle leveres på paller à 8,64 m² (1172kg/160stk.) Forbruk er 18,52 stk/m².
relieff gråmix

Relieff Gråmix

Asak Relieff er en utromlet belegningsstein med fargen Gråmix. Relieff har en myk strukturoverflate som gir liv til dekket og som gjør at det endrer karakter med lyset og solens bevegelser. Steinen er velegnet til alle formål som belegningsstein tradisjonelt brukes til. Både kjøre og gang arealer. Steinenes tykkelse er 6 cm. Relieff leveres i hele paller a 10,7m² (alternativt liten pall 4,32 m² se "tilhørende produkter").

Asak Relieff leveres også i Rustikk (tromlet). Fargene på utromlet Relieff fremstår klare og sterke, mens de på Relieff tromlet er mer duse og myke.
akershusstein gråmix

Akershusstein Gråmix

Asak Akershusstein har et trendy, estetisk uttrykk ved at den har en grov struktur i overflaten som gir et naturlig utseende. Akershusstein er velegnet til alle private gårdsplasser med privatbiltrafikk og sporadisk belastning fra tyngre kjøretøyer, ved vareleveranser med lastebil og belastning fra søppelbil. Steinen er som trenden nå; solid, rustikk og tidløs. Asak Akershusstein leveres i fargen gråmix. Selges på paller à 12,65m², alternativt "liten pall" à 4,86m² når det er behov for å tilpasse mengden, se tilhørende produkter.
parkstein grå

Parkstein Grå

Parkstein er lett å legge og den tradisjonelle, men samtidig tidløse utformingen gjør at den passer til flere formål. Parkstein egner seg like godt til garasjer, innkjørsler, hageganger og til terrasser som til parkområder og offentlig plasser. På grunn av størrelsen (10x20) finnes det mange mønstermuligheter hvor det kun er fantasien som setter grenser. Parkstein leveres i grå og koksgrå. Det er ikke uvanlig å kombinere grå og koks for å få en gråmix. Bilde nr. 6 viser Parkstein grå kombinert med Parkstein koks.

Parkstein grå leveres på hele paller à 10 m² (1370 kg), alternativt på "liten pall" à 4m² (se tilhørende produkter).
borgstein grå

Borgstein Grå

Borgstein har lang tradisjon som belegningsstein med mange muligheter for variasjon i farger og mønster. Dette er en stein med karakter. Størrelser og faskanten gjør den tidløs og like anvendelig i moderne som i klassiske miljøer. Kan også levere halvstein (10,5 x 14 x 6cm). Steinen leveres i fargene, grå, gråmix, gyllenmix og rødmix.

Selges kun i hele paller à 10,6 m² (1450 kg). Ønsker man å tilpasse mengden utover dette, kan man benytte "liten pall" à 4,71 m² (se tilhørende produkter)
garden gråmix

Garden Gråmix

Boke Garden Gråmix 5 cm gir uterom et elegant og tidløst utseende. Steien har vært gjennom en "aldringsprosess" (tromling), hvor kanter og flater slites for å oppnå det klassiske rustikke utseende. Den karakteristiske og ru overflaten kan minne om gammel brostein. Boke Garden 5 cm tykkelse er godt egnet til privat gårdsrom med vanlig biltrafikk (personbiler), gangstier, osv. Er det områder som jevnlig utsettes for tyngre biltraffikk anbefales det brukt 6 cm stein.

Tromlet belegningsstein i fargen gråmix er Norges mest solgte belegningsstein. Denne typen stein leveres av de fleste produsenter i mer eller mindre lik form/utførelse. Kjente navn på tromlet gråmix er Herregårdsstein, Rådhusstein, Holmegaard med mer. Boke Garden er en stein tilsvarende disse. Boke er en del av det Svenske Benders konsernet, og er produsert i Sverige.

Skal man ha med tilbehør som fugesand, fiberduk og/eller kantstein er det lurt å velge produktene du finner under "tilhørende produkter" (se nederst på siden) Dette er også Boke produkter og kan i så måte enkelt samfraktes fra samme lager. Boke Garden Gråmix 5cm leveres i hele paller a 10,29 m². (1152 kg).
nordic grå

Nordic Grå

Nordic er en moderne belegningsstein. Steinen er utromlet, har en enkel utforming, og er inspirert av skandinavisk design. Passer godt i et moderne utemiljø. Kantene har en mini fas. Nordic 5 cm egner seg godt til gårdsrom med vanlig biltrafikk. Har man gårdsrom som jevnlig blir utsatt for tyngre biltrafikk, bør man vurdere 6 cm stein. Kan ellers benyttes til gangstier, plattinger med mer.

Merket Boke er en del av det svenske Benders konsernet. Skal man han med tilbehør som fugesand, fiberduk og/eller kantstein er det lurt å velge dette fra "tilhørende produkter" (se nederst på siden). Disse produktene er også fra Boke og kan i så måte enkelt samfraktes med belegningssteinen. Leveres i hele paller à 10,29m² (350 stk). Hver pall veier 1152 kg.