Belegningsstein

Belegningsstein er et allsidig og populært materiale brukt i utforming av uteområder som gårdsrom og oppstillingsplasser.

Denne støpte betongsteinen er kjent for sin holdbarhet og evne til å tåle høy belastning over tid. I tillegg til sin praktiske funksjonalitet, gir belegningsstein mulighet for å skape estetisk tiltalende utemiljøer.

Gå til nettbutikk

Hvordan legge belegningsstein

Å legge belegningsstein er ikke allverdens komplisert.

Fremgangsmåten i korte trekk:
1. Grav ut 30-40 cm.
2. Legge ut bærelag ca 20-30 cm.
3. Legge ut settelag ca 5 cm.
4. Komprimere massen.
5. Passe på fall.
6. Sett opp kantsikring.
7. Legge belegningsstein.

Gå til leggeanvisning

Velg lokasjon
for å se utvalg og priser for ditt bosted
Hordaland
Bergen, Askøy, Os, Arna
Trøndelag
Trondheim, Stjørdal, Steinkjer, Oppdal
Oslo/Akershus
Oslo, Bærum, Lillestrøm, Drøbak
Østfold
Fredrikstad, Sarpsborg, Halden, Moss
Rogaland
Stavanger, Sandnes, Jæren, Egersund
Vestfold og Telemark
Sandefjord, Tønsberg, Horten, Larvik
Innlandet
Gjøvik, Lillehammer, Hamar, Elverum, Kongsvinger
Agder
Kristiansand, Mandal, Arendal, Grimstad
Buskerud
Drammen, Hønefoss, Hokksund, Kongsberg

Vedlikehold

Det aller viktigste å passe på for å vedlikeholde belegningsstein er å passe på at det er fugesand i fugene. Så vi anbefaler at en sjekker dette iallefall en gang i året og etterfyller ved behov. Er det manglende fugesand så kan dette forårsake kantavskalling, ugress og setningsskader.

Kalkutslag: Sprøyt på 5% saltsyreoppløsning på området. Gjerne skyld med vann i etterkant. Kalkutslag forvitrer over tid.

Ugress: Kan bekjempes med kokende vann, eddik 35% blandet med vann. 1/4 forhold.

Tilbehør

Bærelag

Bærelaget bør bestå av 10-15 cm knust masse / pukk for gangareal og 20-30 cm knust masse / pukk for kjøreareal. Under bærelaget bør en bruke fiberduk for å forhindre at ugress vokser opp gjennom bærelaget. Bærelaget bør være av knust masse 0-30 mm eller tilsvarende. Når bærelaget er lagt ut bør en rette av massen jevnt og ta med fall (1-2 cm pr meter) og komprimere med platevibrator.

Gå til sand og pukk produkter

Settelag

Settelaget bør bestå av 5 cm settesand av type settesand 0-5 mm eller settesand 0-8 mm. Når settelaget er lagt ut bør en rette av massen og komprimere lett med platevibrator.
Merk at det er viktig å legge fall på ca 1-2 cm pr meter i denne prosessen slik at vann renner bort. For å rette av massen er ett tips å banke ned pinner i massen med 1-2 meter mellomrom og så dra av settesanden ved å dra over en lekt på tvers av listene.

Gå til sand og pukk produkter

Kantsikring

For å holde sammen området bør det etableres en kantsikring rundt området. Det forhindrer at hellene ikke glir ut og bevarer bæreevnen. Grenser området mot en bygning trengs ikke dette, men der det ikke er tilfellet bør en ha kantsikring som:
1. Granitt kantstein
2. Betong kantstein
3. Støpt betong - Brukes der det er samme høyde på hellene og tilstøtende områder som gress/singel
4. Kantavslutning Snap-Edge - Brukes der det er samme høyde på hellene og tilstøtende områder som gress/singel

Gå til kantsikring produkter

Hva er belegningsstein?

Det er en stein som er støpt av betong. Steinen tåler høy belastning over tid som gjør den egnet til bruk i gårdsrom og oppstillingsplasser.

Hvorfor bruke belegningsstein?

Man bruker betongstein for å livne opp uteområdet samtidig som den er veldig praktisk. I tillegg kan du enkelt legge steinen selv.

Generelt

Betong belegningsstein er ikke bare funksjonell, men også estetisk tiltalende, og med et bredt utvalg av varianter, størrelser og farger å velge mellom, finnes det en løsning for enhver smak og designpreferanse. Fra den ikoniske Herregård i tidløs gråmix til de moderne variantene som Asak Parkstein, Asak Borgstein og Nobi Kongsgård, er det enkelt å finne den perfekte steinen som passer til ditt utendørsområde.

Variert utvalg av stiler og farger

Betong belegningsstein kommer i et mangfold av farger, inkludert grå, gråmix, rødmix og brunmix, og hver farge gir et unikt preg til landskapet. Uansett om du ønsker en rustikk eller moderne stil, er det en belegningsstein som passer perfekt til din visjon.

Tromlet vs. utromlet

Med valget mellom tromlet og utromlet belegningsstein, kan du skape ulike atmosfærer i ditt utemiljø. Tromlet belegningsstein gjennomgår en "aldringsprosess" som gir den et rustikt og tidløst utseende, mens utromlet stein har en mer moderne og ren finish.

Kombinert med naturstein:

For en ekstra dimensjon av stil og tekstur, er det vanlig å kombinere betong belegningsstein med naturstein. Granitt kantstein og natursteinsmurer skaper en vakker kontrast og legger til et organisk preg i landskapet.

Vedlikehold og holdbarhet:

Ved å bruke veksthemmende fugesand, kan du oppnå et vedlikeholdsfritt utendørsområde. Denne typen fugesand hindrer ugress i å vokse i fugene, og "herder" dem etter vanning, noe som forhindrer ugress og maur fra å etablere seg.

Grunnarbeidets betydning:

For et varig godt resultat er nøyaktig grunnarbeid essensielt. Steinhandel.no tilbyr omfattende veiledning og gode arbeidsbeskrivelser for å sikre en vellykket legging av belegningsstein.

Tilpasning til trafikk:

Avhengig av områdets bruk, anbefales forskjellige tykkelser og lag for bærelaget. Steinhandel.no gir råd om riktig bærelagstykkelse basert på trafikktype og bruk.

Bredt produsentutvalg:

Steinhandel.no tilbyr et bredt utvalg av belegningsstein fra ledende produsenter som Asak, Multiblokk, Nobi og Benders, med tilpassede sortimenter tilgjengelig i ulike fylker.

Gode tilbud og rimelige priser:

Vi hos Steinhandel.no forplikter oss til å tilby kvalitetsprodukter til konkurransedyktige priser, slik at alle kan realisere sitt drømmeutendørsområde uten å gå på kompromiss med kvaliteten.